STRONA GŁÓWNA / JADŁOSPIS

JADŁOSPIS

18.11.19 r. Poniedziałek

Śniadanie

Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, pasztetem20g i papryką 20g (gluten, mleko, gorczyca) herbatka owocowa

Obiad

Zupa grysikowa 250g (gluten, mleko, seler)

Gulasz drobiowy z ziemniakami i kiszonym ogórkiem 120g,120g,80g (mleko, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Ciasto drożdżowe z kruszonką 50g, herbatka (gluten, jaja, mleko), owoc



19.11.19 r. Wtorek

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku 200g, chleb żytni 30g z masłem 5g, szynką 20g i rzodkiewką 20g (gluten, mleko)      

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem 250g  (gluten, jaja, mleko, seler)

Ryż z kurczakiem, cukinią i marchewką 120g,80g,80g (gluten, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Weka 50g z pastą z suszonych pomidorów 20g, ogórek 20g (gluten, mleko) herbatka, owoc



20.11.19 r. Środa

Śniadanie

Bułka grahamka 50g z masłem 5g,

twarożkiem 20g i powidłami 10g , bawarka (gluten, mleko, gorczyca)

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 250g (mleko)

Zapiekanka makaronowa z warzywami, mięsem i serem 220g (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Serniczek na zimno z pomarańczą 120g (mleko), ciasteczka owsiane 20g (gluten, sezam) owoc



21.11.19 r. Czwartek

Śniadanie

Płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb krakowski 30g z masłem 5g, żółtym serem  20g  i pomidorem 20g (gluten, mleko)               

Obiad

Zupa koperkowa z zacierką 250g (gluten, jaja, mleko, seler)

Sznycel mielony z ziemniakami i surówką z białej kapusty 80g,120g, 80g (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Koktajl z owoców leśnych 120g, chałka drożdżowa 50g (gluten, jaja, mleko) owoc



22.11.19 r. Piątek

Śniadanie

Chleb wiejski 50g z masłem 5g, pastą z sardynek 20g i ogórkiem kiszonym 20g (gluten, ryba, mleko), herbatka z cytryną

Obiad

Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 250g (gluten, jaja, mleko, seler)

Kluski na parze z jogurtem truskawkowym 220g (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Kasza manna z sosem wiśniowym 120g (mleko), chrupki kukurydziane 5g owoc



25.11.19 r. Poniedziałek

Śniadanie

Chleb graham 50g z masłem5g, serem żółtym 20g i papryką 20g (gluten, mleko), herbatka z cytryną

Obiad

Zupa jarzynowa z zacierką 250g (gluten, jaja, mleko, seler)

Pałki z kurczaka z ziemniakami, mini marchewka 80g, 120g, 80g (mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Jogurt malinowy 120g, drożdżówka z serem 50g, (gluten, jaja, mleko) owoc



26.11.19 r. Wtorek

Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem 200g,  chleb pszenno-żytni 30g z masłem 5g kiełbasą krakowską 20g i pomidorem 20g (gluten, mleko)     

Obiad

Krupnik jęczmienny 250g (gluten, mleko, seler)

Spaghetti bolognese 220g (gluten, jaja, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Chleb żytni 50g, pasta drobiowo-warzywna 20g, ogórek20g (gluten, mleko) herbatka, owoc



27.11.19 r. Środa

Śniadanie

Chleb wieloziarnisty 50g z masłem 5g, pastą jajeczną 20g i szczypiorkiem 4g (gluten, mleko) kawa inka z mlekiem (mleko, gluten)      

Obiad

Rosół z makaronem 250g (gluten, jaja, seler)

Devolay drobiowy z ziemniakami i buraczkami 80g,120g, 80g (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Precelek ½ szt, sok kubuś 150 ml (gluten, jaja) owoc



28.11.19 r. Czwartek

Śniadanie

Płatki jęczmienne z mlekiem 200g, chleb żytni 30g z masłem 5g, szynką 20g  i rzodkiewką 20g (gluten, mleko, gorczyca)

Obiad

Zupa fasolowa z kiełbaską i ziemniakami (seler)

Naleśniki z białym serem i sosem waniliowym 220g (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Ryż zapiekany z jabłkiem 120g, ciasteczka owsiane 20g (jaja, mleko)  owoc



29.11.19 r. Piątek

Śniadanie

Bułka pszenno-żytnia 50g z masłem 5g, twarożkiem 20g  i powidłami 10g, kakao (gluten, mleko)             

Obiad

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną (mleko, seler)

Pieczona ryba z ziemniakami i kapustą kiszoną 80g,100g,80g (gluten, jaja, ryba, mleko)

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Galaretka owocowa 120g, herbatniki pełnoziarniste 20g (gluten, mleko) owoc



Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca; A9 – sezam; A10 – dwutlenek siarki. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała: dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu